Skocz do zawartości


Zdjęcie

stal nierdzewna i jedzenie


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Łukasz80

Łukasz80

    Nowicjusz

  • Użytkownik
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 28 marzec 2012 - 18:36

witajcie, zapytano mnie o wykonanie elementów ze stali nierdzewnej, które będą wykorzystane okazjonalnie jako podstawka pod ciasta. Mam pytanie, we firmie używamy blach 2mm ze stali 304L, czy taka stal nadaje się do kontaktu z żywnością? Nic nie będzie spawane, jedynie pocięte gilotyną, czy po zerwaniu folli ochronnej można od razu używać taki materiał czy potrzebne są jakieś zabiegi przygotowujące stal? Pozdrawiam

#2 141/111/135/136

141/111/135/136

    Weteran

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 242 postów
  • LokalizacjaZielona Góra

Napisano 28 marzec 2012 - 18:58

mozna ale sie wyciera i brudzi nie widac tego ale tak sie robi proponowal bym 316 ale wiadomo drozsze ale jest lepsza i moze miec polysk lustra.
"Będąc od wszystkiego będziesz do niczego! Rób jedno i spawaj"

#3 Łukasz80

Łukasz80

    Nowicjusz

  • Użytkownik
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 28 marzec 2012 - 19:39

ok, dzięki za info. Poszukam, może znajdę coś z 316L, ta 304L jest szczotkowana i ładnie wygląda - jak jest nowa :)

#4 vegeta

vegeta

    Zaawansowany

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 88 postów
  • Lokalizacjakatowice

Napisano 29 marzec 2012 - 19:06

Robię na działalności firmie na Śląsku i używamy 304L nadaje się do spożywki , tez możesz ją wypolerować będzie miała połysk jak lustro,,,my tak robimy ,,jak są jakieś małe elementy i bardzo ładnie to wygląda




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych