witajcie,
zapytano mnie o wykonanie elementów ze stali nierdzewnej, które będą wykorzystane okazjonalnie jako podstawka pod ciasta.
Mam pytanie, we firmie używamy blach 2mm ze stali 304L, czy taka stal nadaje się do kontaktu z żywnością?
Nic nie będzie spawane, jedynie pocięte gilotyną, czy po zerwaniu folli ochronnej można od razu używać taki materiał czy potrzebne są jakieś zabiegi przygotowujące stal?
Pozdrawiam
stal nierdzewna i jedzenie
Rozpoczęty przez
Łukasz80
, 28 mar 2012 18:36
3 odpowiedzi w tym temacie
#1
Napisano 28 marzec 2012 - 18:36
#2
Napisano 28 marzec 2012 - 18:58
mozna ale sie wyciera i brudzi nie widac tego ale tak sie robi proponowal bym 316 ale wiadomo drozsze ale jest lepsza i moze miec polysk lustra.
"Będąc od wszystkiego będziesz do niczego! Rób jedno i spawaj"
#3
Napisano 28 marzec 2012 - 19:39
ok, dzięki za info. Poszukam, może znajdę coś z 316L, ta 304L jest szczotkowana i ładnie wygląda - jak jest nowa
#4
Napisano 29 marzec 2012 - 19:06
Robię na działalności firmie na Śląsku i używamy 304L nadaje się do spożywki , tez możesz ją wypolerować będzie miała połysk jak lustro,,,my tak robimy ,,jak są jakieś małe elementy i bardzo ładnie to wygląda
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych